4.11.2019

MSC Cruisesille tunnustusta ympäristötyöstä

MSC Cruises on saanut Vuoden vihrein laivavarustamo -palkinnon Kööpenhaminassa järjestetyssä Global Sustainable Shipping and Ports -foorumissa.

Varustamon saama Neptune Award -palkinto jaetaan kestävään kehitykseen omistautuneille laivateollisuudessa toimiville yrityksille ja henkilöille. Vihrein laivavarustamo -palkinnon saa vuosittain laivavarustamo, joka on onnistunut vähentämään laivastonsa toiminnasta syntyviä ympäristövaikutuksia ottamalla käyttöön huipputeknologiaa ja käytäntöjä, jotka ohjaavat laivateollisuutta kohti kestävämpää tulevaisuutta.

MSC Cruisesin pääfokus on tällä hetkellä ilmansaasteiden vähentämisessä. Pakokaasujenpuhdistusjärjestelmä kattaa jo 74 prosenttia varustamon laivastosta. Järjestelmä tulee varustamon kaikkiin laivoihin vuoteen 2021 mennessä. Varustamo investoi myös viiteen LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla kulkevaan laivaan, jotka otetaan käyttöön vuosien 2022 ja 2027 välillä. Nesteytetyn maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat noin neljänneksen pienemmät kuin öljyn.

Lisäksi MSC Cruisesin kaikkia vuoden 2017 jälkeen rakennettuja ja rakennettavia laivoja on mahdollista ladata sataman sähköverkossa. Ominaisuus lisätään myös vanhempiin laivoihin, kun laivojen latauspisteet satamissa yleistyvät.

MSC Cruises on jo yli kymmenen vuoden ajan rakentanut laivoihinsa edistyneitä jätevesijärjestelmiä. Kaikilla varustamon laivoilla on myös järjestelmät, joiden avulla vähennetään ja kierrätetään kiinteää jätettä. Myös kertakäyttömuovin määrää on vähennetty varustamon laivoilla.

Edellinen artikkeli

9.10.2019

Royal Caribbean sitoutunut kestävään kehitykseen – varustamo tarjoaa nyt 1 400 ympäristöystävällistä retkivaihtoehtoa

Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) kertoi syyskuun lopussa, että sen valikoimasta on nyt varattavissa 1 400 kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toteutettua retkivaihtoehtoa.

Lue lisää : Royal Caribbean sitoutunut kestävään kehitykseen – varustamo tarjoaa nyt 1 400 ympäristöystävällistä retkivaihtoehtoa

Seuraava artikkeli

31.12.2019

Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella

MSC Cruisesin uusimmassa MSC Grandiosa -laivassa on kaksi uutta ympäristöä säästävää teknologista innovaatiota.

Lue lisää : Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella