31.12.2019

Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella

MSC Cruisesin uusimmassa MSC Grandiosa -laivassa on kaksi uutta ympäristöä säästävää teknologista innovaatiota.

Laivaan on kehitetty järjestelmä, joka vähentää typpioksidipäästöjä 90 prosentilla. Typen oksidit ovat haitallisia ihmisille, kasveille ja eläimille. MSC Grandiosan uusi järjestelmä muuttaa suurimman osan typpioksidista puhtaaksi vedeksi sekä typeksi, joka päätyy takaisin ilmaan.

Myös jäteveden puhdistamiseen on kehitetty uusi järjestelmä, joka puhdistaa laivan jäteveden lähes kokonaan. Näin ollen laiva ei jätä jälkeensä likaisia jätevesivalumia ja pystyy liikennöimään myös herkässä ympäristössä, kuten Itämerellä tai Alaskassa.

Uudet teknologiat täydentävät MSC Cruisesin laivastosta jo löytyviä ympäristöystävällisiä teknologioita. Näitä ovat muun muassa pakokaasujen puhdistusjärjestelmä, moottoritilasta valuvien öljyjen keräysjärjestelmä, painolastivesien käsittelyjärjestelmä sekä monet energiansäästämistä edistävät parannukset, kuten lämmön talteenottojärjestelmä ja LED-valaisimet.

MSC Grandiosa aloitti liikennöinnin marraskuussa 2019.

Edellinen artikkeli

4.11.2019

MSC Cruisesille tunnustusta ympäristötyöstä

MSC Cruises on saanut Vuoden vihrein laivavarustamo -palkinnon Kööpenhaminassa järjestetyssä Global Sustainable Shipping and Ports -foorumissa.

Lue lisää : MSC Cruisesille tunnustusta ympäristötyöstä

Seuraava artikkeli

28.1.2020

MSC Cruises on tilannut kaksi uutta LNG-laivaa – Varustamon tuleviin laivoihin uuden sukupolven ympäristöteknologiaa

MSC Cruises ja Chantiers de l’Atlantiquen laivatelakka ovat sopineet kahden uuden LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla toimivan laivan rakennuksesta. Varustamo ja telakka ovat sopineet myös kahden täysin uuden laivaluokan rakentamisesta.

Lue lisää : MSC Cruises on tilannut kaksi uutta LNG-laivaa – Varustamon tuleviin laivoihin uuden sukupolven ympäristöteknologiaa