9.10.2019

Muovipullot poistuvat Norwegian Cruise Linen laivoilta

Norwegian Cruise Line lopettaa kokonaan kertakäyttöisten muovipullojen käytön kaikilla laivoillaan vuoden 2020 alusta alkaen, ensimmäisenä lokakuussa valmistuvalla uusimmalla Norwegian Encore -laivallaan. Tämän mahdollistaa yhteistyö kartonkitölkkeihin vettä pakkaavan JUST® Goods’in kanssa.

Muovipullojen tilalle käyttöön otetaan JUST Goods’in kasvipohjaisesta kartongista valmistetut pakkaukset, jotka on tehty 82 prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Pakkausten materiaalivalinnoissa on mietitty tarkkaan raaka-aineiden alkuperää – pakkausten paperi on vastuullisesti hoidetuista metsistä ja ”muoviosat” on tehty sokeriruo’osta. Pakkaukset ovat uudelleentäytettäviä ja kierrätettäviä.

JUST Goods’illa on pakkaamot Yhdysvalloissa, Pohjois-Irlannissa sekä Australiassa. Tämä pienentää vesitölkkien hiilijalanjälkeä, sillä niitä ei tarvitse kuljettaa risteilylaivoille maailman toiselle puolelle.

Norwegian Cruise Line korvaa yli 6 miljoonaa kertakäyttömuovipulloa vuodessa kasvipohjaisilla kartonkipakkauksilla. Varustamo on lopettanut myös muovipillien käytön kaikilla laivoillaan jo vuonna 2018. Toimet ovat seurausta yhtiön Sail & Sustain -ympäristöohjelmasta, jossa yhtiö on sitoutunut minimoimaan aiheuttamansa kaatopaikkajätteen määrää, vähentämään hiilidioksidipäästöjään, lisäämään kestävien raaka-ainelähteiden käyttöä sekä investoimaan uusiin teknologioihin.

Edellinen artikkeli

1.10.2019

Explorer of the Seas uudistetaan 110 miljoonalla dollarilla

Royal Caribbean -varustamon laiva Explorer of the Seas uudistetaan keväällä 2020. Laivan yleisilme modernisoidaan ja laivalle lisätään lukuisia uusia aktiviteetteja ja ravintoloita.

Lue lisää : Explorer of the Seas uudistetaan 110 miljoonalla dollarilla

Seuraava artikkeli

9.10.2019

Royal Caribbean sitoutunut kestävään kehitykseen – varustamo tarjoaa nyt 1 400 ympäristöystävällistä retkivaihtoehtoa

Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) kertoi syyskuun lopussa, että sen valikoimasta on nyt varattavissa 1 400 kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toteutettua retkivaihtoehtoa.

Lue lisää : Royal Caribbean sitoutunut kestävään kehitykseen – varustamo tarjoaa nyt 1 400 ympäristöystävällistä retkivaihtoehtoa