Maailman kiehtovimmat risteilyreitit

Varaa risteily

Häämatkalla voi suunnata myös hieman tavallisesta poikkeaviin maisemiin. Mitä jos lähtisitkin aurinkoloman sijaan Etelämantereelle – tai viettäisit häämatkan risteillen Tyynenmeren saarilla? Kokosimme tämän hetken kiehtovimmat häämatkaristeilyt alle.

Tutustu myös viiteen romanttisimpaan häämatkareittiin täältä!

Häämatkaristeilyllä voi vierailla vaikkapa Tyynenmeren saarilla.

Tutkimusmatkalle arktisille vesille tai sademetsiin

Arktinen risteily on seikkailu vailla vertaa! Maailman eristyneimmät alueet kiehtovat koskemattomuudellaan. Arktinen risteily sopii parille, joka kaipaa luksuksen sijaan aitoa luonnonläheisyyttä, mahtavia kokemuksia maailman kauneimmissa maisemissa ja kohtaamisia paikallisten yhteisöjen kanssa – jotain aivan omalaatuista.

Arktisilla risteilyillä voi nähdä koskemattoman Etelämantereen, jäätikön peittämän Grönlannin, jääkarhujen valtakuntana tunnetut Huippuvuoret tai upeat Falklandinsaaret. Osa risteilyistä suuntaa Kanadan villille itärannikolle, seilaa Luoteisväylän, pysähtyy Väli-Amerikan kiehtovimmissa luontokohteissa tai kiertää Etelä-Amerikan mielenkiintoisimmat satamat.

Häämatkat näihin talvisiin valtakuntiin onnistuvat parhaiten Hurtigrutenin risteilyillä, jotka ovat tunnettuja autenttisesta tunnelmastaan ja paikallisia raaka-aineita hyödyntävästä keittiöstään. Tutkimusmatkaristeilyillä on mukana myös asiantunteva ja innostunut tutkimusmatkatiimi.

Huippuvuorten ympäri

Risteilyn esimerkkireitti, 12 yötä.

Eteläisen jäämeren parhaat palat

Risteilyn esimerkkireitti, 23 yötä.

Lue lisää tutkimusmatkaristeilyistä!

Ranskalaista jokiromantiikkaa

Voitko kuvitella romanttisempaa häämatkaa kuin jokiristeily Pariisista Seinen jokilaakson söpöihin pikkukyliin? Kodikas jokilaiva käy kääntymässä Englannin kanaalin suulla Honfleurissa, idyllisessä 1500-luvulla rakennetussa kaupungissa. Matkan varrella pysähdytään muutamassa muussakin Normandian alueen pikkukaupungissa. Yhdistä risteilyyn kaupunkiloma rakkauden kaupungissa Pariisissa, joka on risteilyn lähtö- ja paluusatama.

Ranskalainen CroisiEurope tekee jokiristeilyjä Ranskan lisäksi myös muualla Euroopassa. Voitte valita itseänne eniten kiehtovan joen ja sen varrelle osuvat kaupungit – esimerkiksi Tonavan, Reinin tai Rhônen.

Jokiristeilyllä aika kuluu ihastellessa ohi lipuvien pikkukaupunkien kirkontorneja, vehreitä kukkuloita, keskiaikaisia linnoja ja suurkaupunkien valoja. Matkan pääpaino on upeilla kohteilla, kulttuurilla, ruoalla ja maisemilla. CroisiEuropen menut on suunniteltu käyttäen inspiraationa ranskalaista ruokakulttuuria – ja juomat kuuluvat totta kai hintaan. Tunnelma jokilaivoilla on välitön ja rento, matkustajia laivoille mahtuu vain reilut 100.

Jokiristeily: Pariisi – Honfleur

Risteilyn esimerkkireitti, 4 yötä. Mahdollista tehdä reitti myös Pariisista Pariisiin.

Tutustu muihin jokiristeilyihin!

Panaman kanava

Lähde kokemaan Keski-Amerikan helmet ja aito ilmapiiri Panaman kanavan risteilylle. Panaman, Meksikon ja Costa Rican kauneimmat kohteet kutsuvat hääpareja paratiisirannoillaan, värikkäillä kaupungeillaan ja eksoottisella tunnelmallaan. Tällä matkalla yhdistyvät ihana rentoutuminen meripäivinä ja seikkailut erikoisissa satamakohteissa.

Laivan seilatessa Karibianmeren aurinkoisella ulapalla voi nauttia silmänkantamattomiin ulottuvasta sinisestä maisemasta. Panaman kanavan reittiä risteilevät modernit risteilyalukset Norwegian Bliss ja Norwegian Encore sopivat hyvin nuorekkaan parin häämatkalle. Aluksilta löytyy esimerkiksi karting-rata, ihana kylpylä, porealtaita aurinkokannelta sekä valtava määrä ravintoloita herkutteluun.

Panaman kanavan risteily

Risteilyn esimerkkireitti, 16 yötä.

Tutustu muihin Panaman kanavan risteilyihin!

Auringonlaskuja Kreikan saaristossa

Saarihyppely Kreikassa on klassikkomatka, joka on helpointa toteuttaa risteilemällä. Risteily Kreikan saarten välillä on täydellinen valinta häämatkaksi, joka on mukava sekoitus kulttuuria, historiaa, rantoja ja pieniä kalastajakyliä. Löydät varmasti oman suosikkisi saariston värikkäistä ja idyllisistä kohteista.

Celestyal Cruisesin aluksilla voi upeiden kohteiden lisäksi kokea aitoa kreikkalaista tunnelmaa. Laivoilla järjestetään esimerkiksi kreikkalaisia iltoja. Kreikkalainen keittiö on vahvasti läsnä laivan ruokailuissa ja tarjolla on myös kreikkalaista viiniä ja olutta – Celestyal on all inclusive -varustamo, eli myös juomat sisältyvät risteilyn hintaan.

Celestyal Cruises on keskittynyt Itäisen Välimeren risteilyihin, jotka vierailevat niin Kreikan, Kyproksen ja Turkin kuin myös Israelin ja Egyptinkin kohteissa. Osassa kohteista laivat tekevät pysähdyksiä yön yli – voit ihailla auringonlaskua Santorinin idyllisissä kylissä, loikoilla ilta-auringossa Miloksen valkoisilla kallioilla tai nauttia drinkeistä Mykonoksen rantakaduilla yhdessä rakkaasi kanssa. Celestyal Cruises pyrkii antamaan asiakkailleen autenttisen risteilyelämyksen, jonka pääpaino on satamakohteilla: hintaan sisältyy aina myös retkiä kohteissa. Saman päivän aikana saatetaan vierailla useammassakin kohteessa.

Kreikan saarihyppely

Risteilyn esimerkkireitti, 7 yötä. Pireus, Ateena – Pireus, Ateena.

Tutustu muihin Celestyal Cruisesin risteilyihin!

Unohtumaton Tyynenmeren ylitys

Aloittakaa yhteinen matkanne avioparina uskomattomalla kuukauden mittaisella risteilyllä Tyynenmeren halki. Tyynenmeren kauneimmilla saarilla ja Hawaijin surffirannoilla vietetyt päivät luovat unohtumattomia muistoja.

Lemmenlaiva -tv-sarjasta tutun Princess Cruisesin filosofia on ”suuri alus – pienen aluksen tunnelma”. Pariskunnat pääsevät nauttimaan suuren aluksen monipuolisista palveluista tunnelman ollessa samaan aikaan kodikas ja intiimi. Merellä vietetyt päivät tuntuvat kuin ylelliseltä hotellilomalta uima-altaineen, ravintoloineen ja huonepalveluineen.

Jos valitset lähtösatamaksi vaikkapa Sydneyn ja paluusatamaksi Los Angelesin, voit yhdistää yhdelle matkalle kaksi manteretta. Tyynenmeren kohteet, kuten Havaiji tai Ranskan Polynesian Tahiti sekä Bora Bora ovat monien unelmien häämatkakohteita. Laivalla voi nähdä ne kaikki yhdellä kertaa!

Tyynenmeren risteily

Risteilyn esimerkkireitti, 29 yötä. Sydney – Los Angeles.

Tutustu Tyynenmeren risteilyihin!

Häämatkaristeilyllä näet ja koet paljon.

Risteilykeskuksen valikoimassa on yli 25 tunnettua risteilyvarustamoa, joiden kyydissä risteilet maailman kauneimpiin häämatkakohteisiin. Valikoimassamme on yli 19 000 risteilyvaihtoehtoa ympäri maailmaa – muun muassa Karibialle, Välimerille, Aasiaan, Tyynellemerelle, Arabiemiraatteihin, Pohjois-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Risteilykeskukselta saat asiantuntevaa palvelua sekä Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista risteilyistä. Etsimme juuri sinulle ja kumppanillesi sopivimman häämatkaristeilyn!