Alaska ja Brittiläinen Kolumbia (pohjoisesta etelään)

Reitti

Anchorage – Seward – College-vuono – Icy Bay – William Henryn lahti – Haines – Tracy Arm ja Endicott Arm – Sitka – Petersburg – Wrangell – Misty Fjords – Alert Bay – Vancouver

 

 

Lähde risteilylle pitkin Pohjois-Amerikan länsirannikkoa, missä pääset tutustumaan alkuperäiskansojen kyliin ja viehättäviin pieniin kalastajakyliin. Tutkimusmatka-alus matkaa pitkin suojeltua Inside Passage -vesiväylää keskellä upeaa Alaskan luontoa.

 

 

Risteilyajankohta: 26.5.2023 (14 pv)

alk. 5 000 €

varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1: Anchorage

  Matka alkaa Alaskan suurimmasta kaupungista Anchoragesta. Vietä päivä tutustuen kaupunkiin omatoimisesti. Matkan hintaan sisältyy yöpyminen kaupungissa ennen risteilyn alkua.

 • PÄIVÄ 2: Seward

  Kenain niemimaalla sijaitseva Seward on tutkimusmatkan lähtösatama. Valtiosihteeri William H. Sewardin nimeä kantava kaupunki toimii porttina Kenai-vuonon kansallispuistoon, jonka vuoristoisissa maisemissa sijaitsee yksi Alaskan suurimmista jääkentistä. Kaupungissa pysähdytään Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa tutustumassa sen työhön orpojen ja loukkaantuneiden eläinten parissa.

 • PÄIVÄ 3: College-vuono

  Prinssi Williamin salmen pohjoisosissa lepää viisi vuorovesijäätikköä, viisi laaksojäätikköä ja useita pienempiä jäätiköitä. Kaukaa jäätiköt näyttävät jäätyneiltä vesiputouksilta Chugach-vuoren mustilla rinteillä. Nämä jäätiköt on nimetty Yhdysvaltain Ivy League -korkeakoulujen mukaan. Jäätiköistä suurin on Harvard, joka on yli 60 metriä paksu ja noin puolitoista kilometriä leveä.

 • PÄIVÄ 4: Icy Bay

  Prinssi Williamin salmen lähellä sijaitseva Icy Bay, “jäinen lahti”, pitää sisällään nimensä mukaisesti kolme suurta jäätikköä. Guyot-, Yahtse- ja Tyndall-jäätiköistä lohkeilee lahden veteen aika ajoin suuria jääkimpaleita. Sääolojen salliessa matkustajat pääsevät vierailemaan rannalla Guyot-jäätikön lähellä tai jopa melomaan jäisissä vesissä.

 • PÄIVÄ 5: William Henryn lahti

  William Henryn lahti sijaitsee etelään Hainesin kaupungista, Chilkat-vuorijonon laidalla. Tutkimusmatka-alus laskee ankkurinsa lahteen ja matkustajat pääsevät tutkimaan rannikon metsää oppaan johdolla. Alueella kaivettiin 1920-luvulla sekä kuparia että kultaa. Uskotaan, että kukkuloiden kätköistä löytyy kultaa edelleenkin. Illalla matka jatkuu kohti Chichagof Island -saarta ja Point Adolphusta, jonka sanotaan olevan yksi parhaista paikoista valaiden bongaukseen koko Pohjois-Amerikassa.

 • PÄIVÄ 6: Haines

  Ennen kuin eurooppalaiset kauppiaat asettuivat Hainesiin 1800-luvun loppupuolella, oli pikkukaupunkia jo kauan asuttanut heimo chilkat-intiaaneja. Nykyisin kaupunki tunnetaan taiteilijayhteisöstään. Haines on pullollaan taidegallerioita ja työpajoja, joissa pääset näkemään muun muassa toteemitaidetta, valokuvia ja hopeakaiverruksia.

 • PÄIVÄ 7: Tracy Arm ja Endicott Arm

  Tutkimusmatka-alus ylittää Holkhamin lahden ja suuntaa kohti Tracy Arm- ja Endicott Arm -vuonoja. Vuonoja reunustavat viheriät kalliot ja Tracy Armin perällä sijaitsevasta Sawyer-jäätiköstä lohkeilee veteen eri kokoisia jäävuoria. Endicott Arm -vuonosta löytyy puolestaan hylkeitä, jotka usein makoilevat jäälautoilla aivan kuin poseeratakseen valokuvaajille.

 • PÄIVÄ 8: Sitka

  Venäjän Alaskan entinen pääkaupunki Sitka sijaitsee Inside Passage -vesiväylän ulkorannikolla, ja sinne pääsee ainoastaan vesiteitse tai lentämällä. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Pyhän Mikaelin katedraali sekä upeat luontomaisemat horisontissa siintävine lumihuippuisine vuorineen.

 • PÄIVÄ 9: Petersburg

  Petersburg on norjalaisen Peter Buschmannin perustama kalastajakylä, joka on saanut lempinimen Pikku-Norja. Kyläläiset ovat ylpeitä norjalaisista juuristaan, ja kylässä vietetään norjalaisia juhlapyhiä, kuten Norjan kansallispäivää. Kävele pitkin hiljaisia katuja ja tutustu kylän norjalaiseen historiaan Sons of Norway -salissa. Salista löytyy jopa Valhalla-niminen jäljitelmä viikinkiveneestä.

 • PÄIVÄ 10: Wrangell

  Wrangell on yksi Alaskan vanhimmista saaristokaupungeista, ja sitä ovat ajan saatossa johtaneet tlingit-intiaanit, venäläiset, britit ja nykyisin amerikkalaiset. Rannalta löytyvät kalliomaalaukset ja sammalen peittämät toteemipaalut ovat kurkistus alueen pitkään asutushistoriaan.

 • PÄIVÄ 11: Misty Fjords -kansallismonumentti

  Vaikuttava Misty Fjords -kansallismonumentti on osa Tongassin kansallismetsää. Kaakkois-Alaskan suurin erämaa-alue kätkee graniittikallioidensa huomaan maailman pohjoisimman sademetsän. Unelias usva leijuu vuoristojokien ja kosteikoiden yllä luoden maagisen tunnelman. Koskemattoman rannikon maisemia värittävät ikivihreät havupuut, syvät vuonot ja jylhät lumihuippuiset vuoret. Alueen eläimiin kuuluvat muun muassa lumivuohi, mustakarhu, hirvi, saukko, merileijona, miekkavalas, kolibri, trumpettijoutsen ja valkopäämerikotka. Kiikarit kannattaa siis pitää valmiudessaan.

 • PÄIVÄ 12: Merellä

  Risteilyalus suuntaa etelään pitkin Inside Passage -vesiväylää. Silmät kannattaa pitää auki delfiinien, valaiden, pyöriäisten ja miekkavalaiden varalta. Meripäivän aikana tutkimusmatkatiimi viimeistelee luentosarjan, ja matkustajilla on aikaa nauttia aluksen palveluista.

 • PÄIVÄ 13: Alert Bay

  Alert Bay on Kwakwaka’wakw-alkuperäiskansan asuttama luonnonkaunis kylä Vancouverinsaaren pohjoiskärjessä. Paikallisessa museossa on esillä taidokkaasti koristeltuja toteemipaaluja, maalauksia, veistoksia ja seremonianaamioita.

 • PÄIVÄ 14: Vancouver

  Tutkimusmatka päättyy eloisaan Vancouveriin. Jos aikataulusi sallii, tutustu kaupungin kuhinaan omatoimisesti. Matka päättyy.

 • HUOM!

  Matka saatavilla myös etelästä pohjoiseen. Tutustu matkaohjelmaan täällä!

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

 

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

 

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Alaska ja Brittiläinen Kolumbia / Alaska and British Columbia – Wilderness, Glaciers and Culture (Southbound)

Lähdöt 2023: 26.5.
Laiva:
 Roald Amundsen

Polar-ulkohytti alk. 5 000 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 5 500 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 6 000 €/hlö

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

 • Hotelliyö Anchoragessa (sis. aamiainen) ennen risteilyä
 • Kuljetus hotellilta Sewardin satamaan
 • Vierailu Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa englanninkielisen oppaan johdolla (sis. lounaspakkaus)
 • Risteily valitsemassasi hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut Fredheim- ja Aune-ravintoloissa sisältäen ruokajuomat (olut ja viini, virvoitusjuomat ja mineraalivesi)
 • Kahvi ja tee myös ruokailuaikojen ulkopuolella
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja aktiviteetit
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Maksuton WiFi-yhteys (Huom! Ei sovellu suoratoistopalveluiden käyttöön)
 • Kuntosalin, poreammeiden, uima-altaan ja panoraamasaunan käyttö
 • Saappaiden, vaellustarvikkeiden ja muiden aktiviteettitarvikkeiden laina alukselta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Rantautumiset pienemmillä yhdysaluksilla

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Valinnaiset retket ja pieniryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Hurtigruten pidättää oikeuden muuttaa suunniteltua matkaohjelmaa
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

EXPEDITION TEAM – TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!