Alaska ja Brittiläinen Kolumbia (etelästä pohjoiseen)

Reitti

Vancouver – Misty Fjords – Wrangell – Tracy Arm ja Endicott Arm – Haines – William Henryn lahti – Sitka – Icy Bay – Cordova – College-vuono – Seward – Anchorage

Lähde risteilylle pitkin Pohjois-Amerikan länsirannikkoa, missä pääset tutustumaan alkuperäiskansojen kyliin ja viehättäviin pieniin kalastajakyliin. Tutkimusmatka-alus matkaa pitkin suojeltua Inside Passage -vesiväylää keskellä upeaa Alaskan luontoa.

HUOM! Matka saatavilla myös pohjoisesta etelään. Tutustu matkaohjelmaan täällä!

Risteilyajankohta: 16.5.2024 & 9.6.2024 (15 pv)

alk. 6 200 €

Tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Vancouver

  Tutkimusmatka alkaa yöpymisellä Vancouverissa, joka on jyrkkiä vuoria vasten lepäävä vilkas ja kaunis satamakaupunki.

  Vancouverin eri kaupunginosissa vilisee maailmanluokan lähiruokaa. Älä jätä väliin Gastownia, Vancouverin viktoriaanista kaupunginosaa. Täältä löydät Vancouver Lookout -näköalatornin, josta avautuu täydellinen panoraamanäkymä kaupunkiin.

 • PÄIVÄ 2. Vancouver

  Hotelliaamiaisen jälkeen on aika lähteä kaupunkikierrokselle tutustumaan upean Vancouverin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kierros päättyy satamaan, missä Roald Amundsen jo odottaa. Tee olosi kotoisaksi, ja tutustu rauhassa laivaan.

  Asiantunteva tutkimusmatkatiimi opastaa retkillä ja maihinnousuissa. Pääset tutustumaan heihin tervetuliaisillallisen merkeissä. Sen jälkeen voit rentoutua, sillä suuri seikkailu upeassa Alaskassa on vasta alkamassa.

 • PÄIVÄ 3. Merellä

  Inside Passagen rannikkoreitti vie Pohjois-Amerikan Pacific Fjordland -ekoalueen halki, joka on yli 930 mailin pituinen suojeltu vesialue. Toisin kuin muilla risteilyillä, jotka kulkevat vesireitin läpi yöllä, pääset nyt näkemään upeat maisemat kaikessa komeudessaan päivällä.

  Tutkimusmatka-aluksen pienikokoisuuden ansiosta päästään risteilemään alueille, joille suuremmat alukset eivät pääse. Pääset siis tutustumaan vähemmän liikennöityihin vesireitteihin ja henkeäsalpaaviin maisemiin. Pidä kamera ja kiikarit valmiina, sillä alueella nähdään delfiinejä, pyöriäisiä, valaita ja ryhävalaita.

 • PÄIVÄ 4. Misty Fjords -kansallismonumentti

  Misty Fjordsin ikivihreät metsiköt, vesiputoukset ja lumihuippuiset vuoret ovat osa Tongassin kansallismetsää. Arvostettu luonnontieteilijä John Muir kuvaili aluetta yhdeksi kauneimmista paikoista, joissa hän oli koskaan käynyt.

  Misty Fjordsissa on runsaasti villieläimiä. Pidä silmät auki ja kamera valmiina lumivuohien, karhujen ja hirvien varalta. Vesillä asuu tyynenmerenlohia, saukkoja, merileijonia, kirjohylkeitä, miekkavalaita ja kirjopyöriäisiä. Taivaalla saatat nähdä muun muassa haikaroita ja valkopäämerikotkia.

  Sään salliessa voit lähteä tutkimusmatkatiimin kanssa tutustumaan Misty Fjordsiin pienillä veneillä tai kokeilla vaikka melontaa.

 • PÄIVÄ 5. Wrangell

  Risteilyalus suuntaa kohti Wrangelliä. Vain noin puolentoista kilometrin päässä kaupungista on uskomaton Petroglyph Beach, mistä voit löytää muinaisia kalliokaiverruksia hiekan seasta.

  Vieraile paikallisessa museossa oppiaksesi lisää Wrangellin kiehtovasta menneisyydestä. Nykyään kaupunki on osa Yhdysvaltoja, mutta sitä ovat hallinneet aikoinaan Britannia, Venäjä ja tlingit-kansa. Siirry Shakes Islandille, mistä löydät Chief Shakesin heimotalon ja toteemipaalut, jotka kertovat alueen alkuperäiskansan, tlingitien, tarinaa.

  Jos tykkäät vaelluksesta, kannattaa tutustua luontopolkuihin, joita ympäröivät upeat maisemat Stikine-joen suulla ja Mount Dewey -vuoren juurella.

 • PÄIVÄ 6. Merellä

  Seuraavaksi on luvassa tutkimusretkipäivä, joka antaa vapauden tutkia Inside Passagessa vielä tarkemmin.

  Päivän aikana saatetaan tehdä pysähdys viehättävässä Petersburgin kalastajakylässä, joka on ylpeä norjalaisista juuristaan. Tutustu fantastiseen luontoon Frederick Soundin toisella puolella, aivan sataman lähettyvillä.

  Mahdollinen vaihtoehto päivän ohjelmaksi on myös lähteä vesille expedition-veneillä ja etsiä syrjäisiä poukamia, jäävuorten täyttämiä lahtia ja tiheän metsän peittämiä rantoja. Jos onni on myötä, saatat nähdä vilaukselta Alaskan tunnetuimpia villieläimiä, kuten kotkia, saukkoja, valaita ja jopa karhusta.

 • PÄIVÄ 7. Tracy Arm ja Endicott Arm

  Holkhamin lahdessa on kaksi kaunista vuonoa – Tracy Arm ja Endicott Arm. Laivan kapteeni päättää kumpi tarjoaa paremmat mahdollisuudet tutkimusmatkalle kyseisenä päivänä. Molemmista löytyy kuitenkin yhtä mielenkiintoista tutkittavaa.

  Kummankin vuonon perällä lepää jäätikkö, ja niiden taustalla komeat metsäiset kalliot. Endicott Arm on kirjohylkeiden pesimisalue, ja niitä nähdään usein kelluvalla jäällä. Voit nähdä myös valaita, karhuja, vuohia ja hirviä.

 • PÄIVÄ 8. Haines

  Lynn Canalin vieressä sijaitsee Hainesin kaupunki, joka on alunperin ollut chilkat tlingit -alkuperäiskansan koti. He ovat taitavia kutojia, ja heidän töistään on nähtävillä erinomaisia esimerkkejä: lumivuohen villasta ja setripuun kuoresta kudottuja monimutkaisia kuvioita.

  Hainesin galleriat ja työpajat ovat pullollaan toteemikaiverruksia, hopeatöitä ja veistoksia. Sijoittaminen alaskalaiseen taiteeseen on loistava tapa tukea paikallisia taiteilijoita.

  Voit harjoitella valokuvaustaitojasi uskomattomissa maisemissa, lähteä tutustumaan vaellusreitteihin tai bongaamaan villieläinten havaintomahdollisuuksia. Hainesissa voi nähdä esimerkiksi valkopäämerikotkia, karhuja ja hirviä.

 • PÄIVÄ 9. William Henryn lahti

  Tutkimusmatka-alus ankkuroituu tänään William Henryn lahteen, Chilkat Range -vuoriston reunalle. Paikallisoppaat johdattavat ryhmän vanhan metsän halki. Oppaat ovat turvananne, kun tarkkailette karhuja, mustahäntäpeuroja ja hirviä.

  Laivalla voit nauttia tutkimusmatkatiimin vetämistä luennoista ja ihailla näkymiä Explorer Loungesta tai kannella olevista porealtaista, kun matka jatkuu kohti Sitkaa.

  Pidä silmällä ryhävalaita, kun laiva ohittaa Chichagofin saaren Point Adolphuksen. Se tunnetaan yhtenä Pohjois-Amerikan parhaista valaidenbongauspaikoista.

 • PÄIVÄ 10. Sitka

  Tongassin kansallismetsän ympäröimä Sitkan kaupunki on saavutettavissa vain meri- tai lentoteitse. Nouse kannelle katsomaan upeita näkymiä Sisters-vuorille ja Mount Edgecumbe -tulivuorelle.

  Tutustu Sitkan kiehtovaan historiaan tutkimusmatkatiimin kanssa. Tlingitit asuttivat Sitkaa 10 000 vuotta, ja Venäjä miehitti alueen vuonna 1804 ennen kuin se myytiin Amerikalle Krimin sodan jälkeen. Nykyään Sitkassa yhdistyvät kaikki kolme kulttuuria.

  Vieraile venäläisessä ortodoksisessa katedraalissa ja venäläisen piispan talossa. Ihaile koristeltuja haida- ja tlingit-kansojen toteemipylväitä Sitkan kansallishistoriallisessa puistossa tai nauti kävelyreitistä metsän halki merelle.

 • PÄIVÄ 11. Icy Bay

  Tänään koet upean retkipäivän Icy Bayn lahdella. Kolme jäätikköä – Guyot, Yahtse ja Tyndall – laskevat säännöllisesti lahteen. Jos olosuhteet sallivat, voit tutkia aluetta expedition-veneen kyydissä tai kajakilla, ja uppoutua alueen upeaan kauneuteen.

  Alaskanlahdella on runsaasti villieläimiä, jotka tarjoavat vertaansa vailla olevia valokuvausmahdollisuuksia. Näillä vesillä nähdään usein ryhävalaita, miekkavalaita, stellerinmerileijonia, merisaukkoja ja jäälautoilla lepäileviä kirjohylkeitä.

 • PÄIVÄ 12. Cordova

  Chugachin kansallismetsässä sijaitseva syrjäinen Cordova, jonne pääsee vain veneellä tai lentokoneella, on säilyttänyt perinteisen pikkukaupungin autenttisuuden. Vain muutama kävijä pääsee vuosittain ihailemaan kaupungin upeaa sijaintia Orca Inletin, Hawkins Islandin, Mount Ecclesin, Eyak-järven ja Copper Riverin suiston välissä.

  Cordova tunnetaan luultavasti parhaiten vuonna 1989 tapahtuneesta Exxon Valdezin öljyvuodosta. Nykyään rannikko on suurten puhdistustöiden jälkeen suurimmaksi osaksi palautunut ennalleen, ja voit nähdä villieläimiä, kuten merisaukkoja, kotkia, pikkujoutsenia, majavia, hirviä ja karhuja.

 • PÄIVÄ 13. College-vuono

  Tänään vieraillaan College-vuonossa, jossa on viisi vuorovesijäätikköä ja viisi laaksojäätikköä sekä kymmenkunta muuta jäätikkötyyppiä.

  Vuoden 1899 Harrimanin retkikunta, joka kartoitti vuonon aluetta, nimesi jäätiköt entisten opiskelupaikkojensa, kuten Vassarin, Harvardin ja Yalen, mukaan. Princeton puuttuu, ilmeisesti tarkoituksellisesti.

  Jäätiköitä mennään niin lähelle kuin mahdollista, ja mahdollisuuksien mukaan vuonoon mennään expedition-veneillä tai jopa kajakeilla. Vedessä saatat nähdä ryhävalaita, valkopäämerikotkia, saukkoja ja merileijonia, jotka kaikki asuttavat tätä jäistä erämaata.

 • PÄIVÄ 14. Seward

  Tutkimusmatkaristeily päättyy Sewardiin, joka on ainoa syvä jäätön satama, josta on tie-, rautatie- ja lentoyhteydet Alaskan sisämaahan. Vaikka meri jääkin tänään taakse, on vielä paljon muuta koettavaa.

  Sewardista kuljetaan maisemareittiä Kenai Fjordsin kansallispuiston upeiden takamaiden halki. Matkan aikana pysähdytään Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa, missä opit heidän työstään orpojen ja loukkaantuneiden eläinten parissa. Keskuksessa hoidetaan muun muassa kotkia, pöllöjä, biisoneja, karhuja sekä myskihärkiä.

  Anchorageen saavuttaessa kirjaudutaan sisään hotelliin. Voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti illalla.

 • PÄIVÄ 15. Anchorage

  Seikkailu Alaskassa päättyy Anchorageen, joka on täynnä ravintoloita, gallerioita ja kauppoja.

  Anchoragen museo ja Alaska Native Heritage Center -keskus antavat esimakua paikallisesta kulttuurista. Jos haluat mieluummin ulkoilmaan, käy kukkivassa Town Square Parkissa tai kokeile kalastusta Ship Creekissä.

  Matka päättyy.

Hytit

Polar-ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Ulkohytti (RR, RS)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RL)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)
Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)
Yläkansilla sijaitsevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet.

 

Ulkohytti (TT)
Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuva: MS Roald Amundsen

Expedition-sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)
XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)
Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville.

 

Sviitti (ME)
Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)
Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Esimerkkikuvat: MS Roald Amundsen

Hinnasto

Alaska ja Brittiläinen Kolumbia

Alaska and British Columbia – Wilderness, Glaciers and Culture (Northbound)

Lähdöt 2024: 16.5. & 9.6.
Laiva: Roald Amundsen

Polar-ulkohytti alk. 6 200 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 6 800 €/hlö
Arctic Superior -parvekehytti alk. 7 600 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Hotelli
 • Hotelliyö Vancouverissa (sis. aamiainen) ennen risteilyn alkua
 • Hotelliyö Anchoragessa (sis. aamiainen) risteilyn jälkeen
Kuljetukset
 • Kuljetus hotellilta satamaan Vancouverissa
 • Kaupunkikierros Vancouverissa
 • Kuljetus Sewardin satamasta hotellille Anchorageen
 • Pysähdys Alaska Wildlife Conservation Center -keskuksessa (sis. sisäänpääsy keskukseen, englanninkielinen opas sekä lounaspakkaus)
Tutkimusmatkaristeily
 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune- ja Fredheim-ravintoloissa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivan yleisissä tiloissa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa
Aktiviteetit laivalla
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, infinity-altaan, panoraamasaunan, kuntosalin ja juoksuradan käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
Aktiviteetit maissa
 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Veden- ja tuulenpitävä takki
 • Ammattivalokuvaajan apu

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit
 • Kylpylähoidot

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!