25.5.2023

Ultraluksusvarustamo Scenicin risteily Väli-Amerikassa

Varaa risteily

Testissä ultraluksusristeily

Risteilykeskus kiinnostui suomalaisille vielä varsin tuntemattoman, australialaisen ultraluksusvarustamo Scenicin luksusristeilykonseptista. Pohdimme, voisiko Scenicin risteilykonsepti sopia myös suomalaisille risteilyasiakkaille, jotka haluavat risteilyltään ”vähän enemmän”? Risteilykeskuksen tiimi lähti tutkimaan asiaa.

Risteilykeskuksen Petri Lahdensalo nousi Scenic Eclipse -luksusristeilyaluksen kyytiin Panaman satamasta maaliskuussa 2023. Risteilyreitti kulki Tyynen valtameren rannikkoa pitkin ylös Meksikoon asti. Kyseessä oli Väli-Amerikan tutkimusmatkaristeily kohteinaan Panama, Costa Rica, El Salvador, Guatemala ja Meksiko. Risteilymatkaan sisältyi lopuksi vielä lento Meksikon Loretosta Los Angelesiin.

Scenicin kaksi luksusjahtia seilaavat kiehtovissa kohteissa ympäri maailmaa.

Scenic Eclipse luokitellaan ultraluksustutkimusalukseksi, jossa on tilaa 228 matkustajalle. Vaativimmissakin olosuhteissa merikelpoinen, moderni alus laskettiin vesille vuonna 2019. Tällä reissulla alus oli siirtymäreitillä eteläiseltä pallonpuoliskolta, Antarktiselta, kohti pohjoisen arktisia alueita. Kesäkuussa 2023 Eclipsen upouusi sisaralus lasketaan merille, ja uusia, ainutlaatuisia merireittejä tulee tarjolle ympäri maailman.

Mutta mitkä olivat vaikuttavimmat kokemukset Scenic Eclipsen Väli-Amerikan risteilyllä? Petri kertoo nyt blogijutussamme, mikä tekee Scenicin luksusristeilykonseptista erityisen.

Tutkimusmatkatiimin ohjauksessa

Risteilyllä ehdottomasti ainutlaatuisinta olivat pienemmän kokoluokan aluksen tarjoamat mahdollisuudet kokea merellä oloa, ja vaivaton pääsy uniikkeihin kohteisiin. Useana päivänä alus pysähtyi kohteen edustalle merelle, ja rantautuminen tapahtui aluksen omilla moottoroiduilla kumiveneillä. Aluksen paikallaan pysyminen tapahtui ”GPS Dynamic Positioning System” -ohjelman avulla, ja sillä vältettiin ankkuroimisen aiheuttamat vahingot merenpohjaan. Alus ei ollut riippuvainen satamista, mikä mahdollisti myös hyvin pienissä kohteissa käymisen. Scenicin tutkimusmatkakategorian risteilyille tällaiset ”once in a lifetime” -kohteet ovat tyypillisiä.

Upeat maisemat Guatemalassa.

Scenicin risteilyillä matkustaa mukana henkilökuntaan kuuluva tutkimusmatkatiimi. Tällä risteilyllä laivan tutkimustiimiin kuului yli 10 ammattilaista luonto-oppaista geologeihin ja helikopterilentäjään. Ammattilaisten johtamat, pienissä ryhmissä tehdyt retket sisälsivät vierailuja niin sademetsäalueiden luonnonpuistoissa kuin kaupungeissakin. Lisäksi tarjolla oli erilaisia aktiviteetteja, kuten patikointia tulivuorialueella tai tutustumista paikalliseen kulttuuriin. Jokaisessa kohteessa pystyi valitsemaan kolmesta vaihtoehdosta itselleen mieluisimman retken, joille kohteiden viralliset paikallisoppaat antoivat vielä oman antinsa. Ja kaikki nämä päivittäiset kohderetket kuuluvat siis risteilyn hintaan!

Myös rantapäiviä vietettiin autenttisilla, vain Scenicin matkustajien käyttöön varatuilla valkohiekkaisilla rannoilla. Laivalta tuotiin rannoille kajakkeja, sup-lautoja ja snorklausvälineitä – baaria tietenkään unohtamatta! Toki halutessaan ”rantapäivää” sai jäädä viettämään myös laivan takaosan omalle Marina-laiturille, jossa oli tarjolla erilaisia vesiaktiviteettejä.

Vesiurheilukeskus liikkuu aluksen mukana.

Ultraluksusta Scenicin risteilyillä tarjoilee aluksen oman helikopterin lisämaksulliset lennot. On helppoa kuvitella, kuinka kaunista katseltavaa on esimerkiksi Guatemalan tulivuorimaisemat ilmasta käsin katsottuna. Toinen lisämaksullinen ultraluksuskokemus on pääsy pinnan alle 6-paikkaisella sukellusveneellä. Sukelluspaikat ovat tarkkaan valikoituja; usein sukellusvene etsiikin pitkään optimaalista sukelluspaikkaa ja vasta sitten matkustajien varaamat sukellukset toteutetaan – tai sitten ei. Petrille tarjoutui tilaisuus päästä sukellusveneen kyydissä sukellukselle Meksikossa Jacques Cousteau -saaren edustalla, mutta valitettavasti tuulisen sään vuoksi sukellus jouduttiin perumaan. Toivottavasti sukellushaave toteutuu joskus tulevaisuudessa vaikkapa Antarktisen kirkkailla vesillä.

Alukselta löytyy myös sukellusvene.

Risteilyyn sisältyi ihanien kohteiden lisäksi myös kaksi meripäivää, jolloin ohjelmassa oli muun muassa eri asiantuntijoiden esitelmiä aluksen teatterissa. Alukselta löytyy myös ylellinen Spa-osasto, jossa hoidot ovat lisämaksullisia. Spa-alueen porealtaat ja hienot saunatilat ovat kaikkien matkustajien käytössä. Myös merellä oli tapahtumaa; ohjaamosta kuulutettiin delfiini- ja valashavainnoista ja tällöin alus hidasti kulkuaan. Valtava parvi hyppiviä delfiinejä oli huikeaa katseltavaa ja bongattua tuli jopa sinivalas! Hytissä on tarjolla kiikarit bongailuun. Myös merilintuja saapui rannikolta alusta kiertämään. Laivan etuosan Observation-ulkokansi ja siihen liittyvä sisätila maisemaikkunoineen on viihtyisä paikka seurata meren elämää.

Sviittitasoinen majoittuminen

Maisemia huikeine auringon nousuineen ja laskuineen oli hienoa seurata myös omalta parvekkeelta. Aluksella on tarjolla erilaisia ultraluksus-sviittejä vaativimpaankin makuun, mutta myös kaikki ”perustason hytit” ovat parvekkeellisia ja sviittitasoisesti moottorivuoteilla, modernilla kylpyhuoneella ja erillisellä oleskelutilalla sohvaryhmineen varusteltuja. Lisäksi jokaiselle hytille on nimetty oma hovimestari. Aamiaisen saa halutessaan katettuna omalle parvekkeelle – lisäksi hyttiin on mahdollista tehdä tilauksia huonepalvelun kautta vaikka 24/7. Oma hovimestari ottaa päivittäin toiveet minibaarin sisällöstä tai muista tarpeista, kuten retkivarauksista. Ilahduttavaa aluksella oli se, että muovisia vesipulloja tai muita kertakäyttöisiä tuotteita ei näkynyt missään. Hyttiin tuotiin kaksi kertaa päivässä vesikarahvit, joista oli kätevä täyttää matkustajien käyttöön varatut retkipullot.

Hytin isolta tv-näytöltä on helppo tarkistaa päivän ohjelma sekä seurata laivan koordinaatteja ja risteilyn etenemistä – tai katsoa tallenteita edellisten päivien esitelmistä tai vain rentoutua runsaan elokuvatarjonnan parissa.

Aamiainen maistuu omalla parvekkeella.

Välitön tunnelma ja rento ilmapiiri – palvelutasosta tinkimättä

Matkustajamäärä laivalla on niin pieni, että jo muutaman päivän kuluttua henkilökunta vaikutti tuntevan matkustajat, ja kohtaamiset olivat tuttavallisia ja mukavia. Aluksen ohjaamoon sai halutessaan mennä tutustumaan vapaasti, mikä on hyvin epätavallista. Erityisen kiinnostavaa tämä oli esimerkiksi laivan lähtiessä satamasta.

Petri kävi tutustumassa aluksen ohjaamoon.

Erityismaininnan ansaitsevat risteilyemäntä ja -isäntä, jotka olivat viihdealan todellisia ammattilaisia. He vastasivat aluksen viihdetarjonnasta, mutta tulivat myös pois estradien takaa ja tutustuivat matkustajiin erilaisissa tilaisuuksissa. Mukavista musiikin ja viihteen täyteisistä illoista nautittiin niin teatterin upottavissa lepotuoleissa istuen kuin yläkannella tähtitaivaan alla tanssienkin – kun sää salli, tilaisuus käytettiin!

Pukukoodi, ainakin tällä risteilyllä lämpimässä ilmanalassa, oli mukavan rento sopien hyvin matkan luonteeseen. Juhlapukuja tällä risteilyllä ei nähty, mutta toki illalliselle vaadittiin asiallista smart casual -pukeutumista. Laivalla oli kaksi ”fine dining”-ravintolaa (vaativat pöytävarauksen), joissa tarjoiltiin usean ruokalajin illallinen. Ruoan alkuperään sekä kulinaristiseen elämykseen oli todella satsattu, joten luksustason juhlatunnelmaakin oli tarjolla.

Yksi Petrin suosikkiravintoloista oli seitsemännen kannen valoisa ja tyylikäs Yacht Club, jonka lasiseinistä avautuu esteetön merimaisema. Ravintolassa oli tarjolla monipuolinen aamiais- ja lounasbuffet osittaisella pöytiin tarjoilulla. À la carte -ravintoloissakin ruokalistat vaihtuivat ainakin kolmen päivän välein, joten kyllästymään ei päässyt pitkälläkään risteilyllä. Kaikissa ravintoloissa välittömän ilmapiirin loivat aluksen huippuystävällinen tarjoiluhenkilökunta. Laadukas all inclusive -ruokailu vaativaankin makuun sopivine juomavalikoimineen kuuluu Scenicin konseptiin, joka toteutetaan palvelutasosta tinkimättä, mutta mukavan rennolla otteella.

Scenicin ravintolat ovat tyylikkäästi sisustettuja.

Kiinnostuitko ultraluksuskonseptista?

Tutustu Scenicin uskomattomiin risteilyreitteihin nettivaraamossamme. Voit myös halutessasi varata ajan henkilökohtaiseen konsultaatioon Risteilykeskuksen toimistolta. Autamme mielellämme sopivan tutkimusmatkan/luksusristeilyn valinnassa. Scenic Eclipse -aluksen tarjontaan pääsee tutustumaan myös tilaamalla varustamon esitteen (Scenic Worldwide Discovery Voyages 2023/2024) Risteilykeskukselta.

Sähköposti: myynti@risteilykeskus.fi
Puhelin: 020 1441 810

Edellinen artikkeli

13.2.2023

5 romanttisinta häämatkaa maailman merillä

Oletko koskaan ajatellut, että häämatkaa voisi lähteä viettämään myös risteillen? Risteily on ihana tapa nähdä monta kohdetta samalla matkalla – ja nauttia samalla hotellitasoisen majoituksesta ja palvelusta.

Lue lisää : 5 romanttisinta häämatkaa maailman merillä

Seuraava artikkeli

16.8.2023

Behind the Scenes: Maailman suurin laiva valmistuu Turussa

Terveisiä Turun telakalta! Risteilykeskuksen tiimille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä katsastamaan, miltä maailman suurimman risteilylaivan työmaalla näyttää. Katso kuvat "Behind the Scenes" -kierrokselta!

Lue lisää : Behind the Scenes: Maailman suurin laiva valmistuu Turussa