13.2.2023

5 romanttisinta häämatkaa maailman merillä

Varaa risteily

Oletko koskaan ajatellut, että häämatkaa voisi lähteä viettämään myös risteillen? Risteily on ihana tapa nähdä monta kohdetta samalla matkalla – ja nauttia samalla hotellitasoisesta majoituksesta ja palvelusta. Valitsimme tuhansien vaihtoehtojen joukosta viisi romanttisinta risteilyä.

1. Saarihyppelyä Eteläisen Karibian paratiisisaarilla

Vaaleanpunainen auringonlasku, turkoosi meri ja valkoiset hiekkarannat – mikä olisikaan täydellisempi häämatkakohde kuin Eteläisen Karibian paratiisisaaret? Saint Lucia, ABC-saaret, Martinique… Toinen toistaan eksoottisemmilla ja kauniimmilla saarilla on jokaisella omanlaisensa tunnelma. Osalla pienimmistä saarista matkailu on vähäistä, joten tunnelma on hyvin aito ja paikallinen.

Miksette tutustuisi yhden Karibian unelmakohteen sijaan moneen paratiisisaareen kerralla? Saarihyppely onnistuu kätevimmin risteillen, sillä majoitus ja kaikki laivan palvelut siirtyvät mukana kohteesta toiseen, jolloin voitte käyttää ajan hyödyllisesti ihaniin kohteisiin tutustuen.

SeaDream Yacht Club -varustamon jahdit risteilevät talvisin Etelä-Karibialla. Yhdensuuntaisten reittien ansiosta aamu valkenee joka aamu uudessa kohteessa. SeaDreamin jahdit ovat tunnelmaltaan intiimejä, sillä niille mahtuu matkustajia vain hieman yli 100. Pienen kokonsa ansiosta jahdit pystyvät pysähtymään pienillä ja eksoottisilla saarilla ja kohteissa, joihin ei muuten luultavasti ikinä tulisi mentyä.

Vinkki: Oletko haaveillut nukkuvasi tähtitaivaan alla? SeaDream tarjoaa häämatkalaisille pieniä yllätyksiä, kuten mahdollisuuden viettää yön jahdin kannella.

2. Ainutlaatuinen häämatka Havaijille

Monen häämatkaa suunnittelevan unelmakohde on trooppinen Havaiji – eikä ihmekään. Miljoonia vuosia sitten vedenalaisten tulivuorenpurkausten seurauksena syntynyt saariryhmä tarjoaa ainutlaatuisia luonnonnähtävyyksiä, aurinkoa, rentoa menoa, rantaelämää, surffausta ja kauniita auringonlaskuja – pääkaupunki Honolulun suurkaupunkimaista tunnelmaa unohtamatta. Saarilla on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei Havaijin matkaa kannata suinkaan suunnata vain yhdelle saarista.

Romanttinen risteilyloma on täydellinen tapa tutustua saariryhmän upeimpiin luonnonnähtävyyksiin ja kauneimpiin hiekkarantoihin. Esimerkiksi rennoista risteilyistään tunnettu Norwegian Cruise Line -varustamo risteilee Havaijin saarilla, jolloin pääsette häämatkan aikana tutustumaan moneen osavaltion kauniista kohteista. Risteilyllä voitte ihailla Havaijin henkeäsalpaavia maisemia myös mereltä käsin. Upeat reitit kulkevat saariryhmän liepeillä, jolloin näette laivalta niin suuret tulivuoret, pitkät valkoiset hiekkarannat kuin yhtenään jatkuvan luonnonpuistojen vihreyden. Havaijin oranssi auringonlasku oman hytin parvekkeelta koettuna on unohtumaton näky.

Vinkki: Norwegian Cruise Linen Havaijin risteilyjen lähtö- tai paluusatama on aina Honolulu. Matkan alkuun tai loppuun on helppoa yhdistää kaupunkiloma osavaltion upeassa pilvenpiirtäjäpääkaupungissa.

3. Häämatka Välimeren lempeillä aalloilla

Jos häämatkaan ei ole varattu viikkoja aikaa, voi olla kätevämpää matkustaa lähelle. Välimeren upeat kohteet ovat suosittuja tuoreiden avioparien keskuudessa – eikä suotta. Välimereltä löytyy useita suosikkikohteita sekä myös tuntemattomampia timantteja. Ainutlaatuinen häämatka syntyy yhdistämällä samaan matkaan useita kohteita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ihana reitti Roomasta Sisiliaan, Vallettaan, Kotoriin, Zadariin ja Venetsiaan?

Celebrity Cruises -varustamo risteilee kymmeniin Välimeren kohteisiin muun muassa Italiassa, Kreikassa, Kroatiassa ja Espanjassa. Varustamon uuden sukupolven laivat, Celebrity Edge, Celebrity Apex ja Celebrity Beyond, ovat tyylikkäitä risteilyaluksia, joilla panostetaan matkustajien viihtyvyyteen, monipuoliseen ravintolatarjontaan ja moderneihin puitteisiin. Laivojen tunnelma on sopiva juuri häämatkalaisille, koska Celebrity Cruisesin risteilyjen kohderyhmää ovat erityisesti pariskunnat. Celebrity Cruisesin risteilyt on kuin luotu nuorekkaille pareille, jotka toivovat matkaltaan laatua ja suuremman laivan monipuolisia palveluita.

Vinkki: Celebrity Cruises tekee kesällä 7 yön risteilyjen lisäksi myös pidempiä risteilyjä Välimerellä. Tutustu risteilyihin!

4. Seychellit – häämatkalaisten paratiisi

Onko unelmien häämatkakohteenne paratiisimainen Seychellit? Eksoottinen saariryhmä on mainio paikka häämatkalle niin kesäisin kuin talvisinkin lämpimän ilmastonsa ansiosta. Loma Intian Valtameren kauneimmilla saarilla on ikimuistoinen kokemus, jota voitte muistella lämmöllä vielä vuosienkin päästä. Ottakaa saarivaltion helmistä kaikki irti risteilemällä saarten kauneimpiin satamiin.

Luksusvarustamo Ponantin ylelliset tutkimusmatkajahdit risteilevät muun muassa Seychelleillä. Ranskalaisten luksusjahtien intiimin tunnelman ansiosta muihin matkustajiin ja aluksen henkilökuntaan tutustuu nopeasti. Aluksille mahtuu noin 180 matkustajaa ja 110 henkilökunnan jäsentä. Jahdeilta löytyvä Marina-vesiurheilukeskus on käytössä jahdin ollessa ankkurissa. Marinasta löytyvät varusteet muun muassa melontaan, vesihiihtoon, kalastukseen ja snorklaukseen. Vedenalaista elämänmenoa pääsee ihmettelemään myös vedenpinnan alapuolella sijaitsevan Blue Eye Lounge-tilan isoista ikkunoista.

Vinkki: Yhdistäkää hääristeilyynne hotelliloma Seychelleillä. Tälla tavoin pääsette nautittamaan Seychellien upeasta luonnosta niin maalla kuin merelläkin.

5. Aurinkoa purjelaivan kannella

Toivotteko häämatkaltanne niin seikkailuhenkistä menoa kuin mahdollisimman rentoa tunnelmaakin? Star Clippers -varustamo tekee suurilla purjealuksillaan ainutlaatuisia risteilyjä Indonesian pikkusaarten välillä. Romanttinen risteily purjealuksella on täydellinen valinta häämatkalaisille – pääsette nauttimaan menneen ajan tunnelmasta nykyaikaisin mukavuuksin.

Star Clippersin purjealuksille lähdetään ennen kaikkea rentoutumaan. Voitte ihailla ohi lipuvia maisemia rennosti aurinkokannella makoillen – olo on lähes kuin olisitte yksityisellä jahdilla. Mukavaa jännitystä matkalle saatte esimerkiksi kiipeämällä laivan maston näköalatasanteelle.

Upeissa kohteissa tutustutaan luontoon ja paikalliseen kulttuuriin. Indonesian lumoavilla pikkusaarilla luonto on käden ulottuvilla, meri turkoosi ja kulttuuri rikas. Indonesia on maailman suurin saaristo – se koostuu kaikkiaan yli 17 000 saaresta, joista noin 6 000 on asutettuja. Erot saarten välillä ovat suuria: tuliperäisestä Indonesiasta löytyy niin korkeita vuoristoja, trooppisia sademetsiä ja viidakoita, mangrovesoita kuin pitkiä hiekkarantojakin. Joissakin kohteissa saatatte aluksenne matkustajien kanssa olla ainoita kyseiselle rannalle eksyneitä.

Star Clippersin alusten henkilökunta laittaa grillijuhlat pystyyn käden käänteessä – joissakin kohteissa lounas saatetaan nauttia rannalla. Huolellisesti valituista raaka-aineista valmistettua illallista nautitaan aluksen pääravintolassa.

Risteilykeskus apunasi

Risteilykeskuksen valikoimassa on yli 25 tunnettua risteilyvarustamoa, joiden kyydissä risteilet maailman kauneimpiin häämatkakohteisiin. Valikoimassamme on yli 19 000 risteilyvaihtoehtoa ympäri maailmaa – muun muassa Karibialle, Välimerille, Aasiaan, Tyynellemerelle, Arabiemiraatteihin, Pohjois-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Risteilykeskukselta saat asiantuntevaa palvelua sekä Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista risteilyistä. Etsimme mielellämme juuri sinulle ja kumppanillesi sopivimman häämatkaristeilyn.

Vinkki: Häämatkaristeilylle täytyy useimmiten lähteä 3-6 kuukauden sisällä hääpäivästä, jotta hääpari saa matkalle häämatkalaisten etuja. Tutustu hääetuihin!

Tutustu häämatkaristeilyihin!

Edellinen artikkeli

9.11.2022

Mikä ihmeen etupaketti?

Viime vuosina yhä useampi risteilyvarustamo on tuonut myyntiin lisämaksullisia etupaketteja risteilyilleen. Näiden pakettien ydinidea on se, että voit lisätä risteilyllesi lisäpalveluja edullisempaan hintaan kuin jos ostaisit kaikki pakettiin sisältyvät palvelut erikseen.

Lue lisää : Mikä ihmeen etupaketti?

Seuraava artikkeli

25.5.2023

Ultraluksusvarustamo Scenicin risteily Väli-Amerikassa

Risteilykeskuksen tiimi kävi tutustumassa uuteen ultraluksusvarustamoon Väli-Amerikassa. Scenicin hulppean risteilyaluksen mukana kulkee kaksi helikopteria ja sukellusvene.

Lue lisää : Ultraluksusvarustamo Scenicin risteily Väli-Amerikassa