10.4.2024

Viisi risteilymyyttiä – tiesitkö nämä asiat risteilyistä?

Varaa risteily

Oletko pohtinut Karibian tai Välimeren risteilylle lähtöä, mutta mielessäsi kummittelee vanhat risteilyistä kerrotut myytit? Risteilyihin liittyy edelleen vanhentuneita ennakkoluuloja, jotka saattavat estää risteilylomalle lähdön.

Suomen suurimpana risteilymatkatoimistona pyrimme murtamaan risteilyihin liittyviä myyttejä ja innostamaan suomalaisia kokeilemaan risteilymatkustamista. Heitetäänpä siis seuraavat risteilymyytit suoraan romukoppaan!

1. Risteilymatkailu on tylsää – TARUA!

Isoilla laivoilla lomailu on kaikkea muuta kuin tylsää. Välimerellä, Karibialla ja muissa kiehtovissa kohteissa kulkevia risteilyjä on oikeastaan mahdotonta verrata vaikkapa Suomen ja Ruotsin väliseen reittiliikenteeseen. Laivoilta löytyy huvituksia vesiliukumäistä karting-ratoihin, surffaussimulaattoreista vaijeriliukuihin ja karuselleista lasten kerhotoimintaan. Iltaisin nautitaan Broadway-tasoisista musikaaleista, luistelunäytöksistä tai muusta maailmanluokan viihteestä. Lisäksi miltei joka päivä koetaan uusi mielenkiintoinen kohde – Välimeren risteilyllä saatat ehtiä näkemään viikon aikana jopa neljän eri maan suosikkikohteet. Risteilyllä kaupunkiloma yhdistyykin kätevästi rantalomaan; maanantaina nautit auringosta ja lämpimästä merituulesta
laivan uima-altaalla, kun jo tiistaina olet viettämässä kaupunkipäivää kiehtovassa satamakohteessa.

Royal Caribbean -varustamon laivoilla ei ehdi tulla tylsää.

2. Risteilyt maksavat maltaita – TARUA!

Tämä ei pidä enää paikkaansa, etenkin kun ajattelee, mitä kaikkea risteilyloma pitää sisällään. Viikon risteilylle pääsee edullisimmillaan jopa alle 600 euron hintaan, mikä ei ole paha hinta lomasta, joka sisältää tasokkaan majoituksen lisäksi ruokailut, viihdeohjelman ja aktiviteetit laivalla – useita eri matkakohteita unohtamatta. Lyhyemmille risteilyille pääsee tätäkin edullisemmin – Välimerelle ja Bahamalle on mahdollista lähteä lomailemaan vaikkapa vain kolmeksi yöksi.

Eniten risteilyn hintaan vaikuttaa matkustusajankohta, risteilyn pituus, risteilykohde, risteilyvarustamo ja laiva sekä valittu hyttiluokka. Edullisimmin risteilemään pääsee ison perustasoisen laivan ikkunattomassa sisähytissä, kun taas luksuslaivan sviitissä risteilystä joutuu pulittamaan enemmän. Vaihtoehtoja on onneksi tarjolla ihan jokaiseen makuun. Voit tutustua yli 20 000 risteilyvaihtoehtoon nettivaraamossamme.

Risteilyn hintaan vaikuttaa muun muassa se, missä hyttiluokassa matkustaa. Kuvassa Celebrity Cruises -varustamon parvekehytti.

3. Risteilyt eivät sovi perheille tai nuorille lomailijoille – TARUA!

Moni mieltää risteilyt yhä vain ikäihmisten jutuksi, vaikka monen laivan tarjonta on suunnattu nuoria aikuisia ja lapsiperheitä ajatellen. Risteilyvalikoimasta löytyy toki kaikenlaiseen makuun sopivia vaihtoehtoja, mutta myös menevämmästä matkasta haaveilevat löytävät Risteilykeskuksen laajasta valikoimasta toiveisiinsa sopivan risteilyn. Etenkin isoilla laivoilla lomailu on vauhdikasta ja aktiivista: menoa ja meininkiä on tarjolla aamusta iltaan. Risteilyt sopivat siis hyvin eri-ikäisille ja eri asioista kiinnostuneille lomailijoille. Laivojen ja risteilyvarustamoiden välillä saattaa kuitenkin olla suuriakin eroja, joten tärkeintä on osata valita juuri omien toiveiden mukainen vaihtoehto. Tässä me Risteilykeskuksen asiantuntijat olemme mielellämme apuna.

4. Risteilyllä on pakko pynttäytyä parhaisiinsa – TARUA!

Monen mielessä kummittelee myytti iltapukuun pynttäytyneestä risteilymatkustajasta. Laittautumista laivalla ei tietenkään ole kielletty, mutta perusristeilyillä erityisiä pukukoodeja ei ole eikä pukeutumisesta tarvitse stressata. Laivan hintaan sisältyvissä á la carte -ravintoloissa saatetaan järjestää yhtenä tai kahtena risteilyiltana muodollisempi formal night, jolloin päälle saa halutessaan heittää tyylikkäimmät vetimensä, vaikka tällöinkin ihan vain siisti pukeutuminen on riittävää. Jos formal night ei innosta, voi illallisen syödä näinä iltoina myös jossain muussa laivan ravintolassa, kuten vaikkapa rennossa buffetravintolassa. Iltapukua ei mukaan tarvitse pakata.

Isoilta laivoilta löytyy tekemistä kaikenikäisille matkustajille.

5. Risteilyjä on vain Karibialla ja Välimerellä – TARUA!

Karibia ja Välimeri ovat suosittuja risteilykohteita, mutta kannattaa pitää mielessä, että risteilylomalle voi suunnata myös muualle päin maailmaa. Risteilykeskuksen kautta voi lähteä vaikkapa Alaskan, Norjan vuonojen, Britteinsaarten, Aasian tai Australian risteilylle. Myös Keski-Euroopan jokiristeilyjen suosio on kasvanut viime vuosina. Mikäli taas harkitset unohtumatonta ”kerran elämässä” -reissua, kannattaa harkita vaikkapa Galapagossaarten, Havaijin, Panaman kanavan tai Antarktiksen risteilyä.

Norjan vuonoille voi lähteä risteilemään vaikkapa Havila-varustamon laivoilla.

Innostuitko kansainvälisistä risteilyistä?

Varaa oma risteilysi helposti nettisivuiltamme. Risteilykeskuksen hintatakuu varmistaa, että saat meiltä aina markkinoiden parhaan risteilyhinnan. Samalla voit kerätä myös Finnair Plus -ohjelman Avioksia kaikista risteilyistä. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai nettisivujen chatin kautta. Autamme mielellämme sopivan risteilyn valitsemisessa.

Edellinen artikkeli

18.3.2024

Sinä kysyt, me vastaamme – usein kysytyt kysymykset risteilyistä

Oletko harkinnut risteilylle lähtöä, mutta et ole varma, miten lähestyä asiaa? Jotta voit edetä sujuvasti risteilyloman suunnittelussa, keräsimme blogiimme vastaukset muutamaan yleisimpään risteilykysymykseen.

Lue lisää : Sinä kysyt, me vastaamme – usein kysytyt kysymykset risteilyistä