MSC World Europa

Varaa risteily

MSC World Europa on MSC Cruisesin ensimmäinen LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla kulkeva risteilyalus. LNG:llä toimivan moottorin lisäksi laivalla on muutenkin pyritty vähentämään päästöjä erilaisin modernein ratkaisuin. MSC World Europa on World-laivaluokan ensimmäinen taidonnäyte. Alus on valmistuessaan koko laivaston pisin, tarjoten yli 40 000 m² yleistä tilaa.

Ympäristötietoisten valintojen lisäksi laiva pursuaa kaikenlaista uutta ja jännittävää. Laivan sydän on World Promenade -kävelykatu, joka aukeaa laivan perää kohti tarjoten upeat merimaisemat. Hurjapäiden suosikkitapa päästä alas kävelykannelle on hypätä Venom Drop @ The Spiral -liukumäen vietäväksi. 11 kannen korkuinen tyylikäs teräsliukumäki on varmasti laivan hauskin tapa päästä paikasta toiseen! Uutta kävelykatua reunustavat kaupat, ruokapaikat ja baarit. Ylemmillä kansilla kävelykatua reunustavat myös uudenlaiset parvekehytit, joista on näkymä suoraan laivan sydämeen. Hurjien aktiviteettien vastapainoksi alukselta löytyy myös paljon tiloja rentoutumiseen. Uutuutena laivalla nähdään vain aikuisille auki oleva Zen-allasalue sekä trooppinen sisäuima-allasalue Botanic Garden Pool.

Uudistettu Yacht Club -alue

MSC World Europan Yacht Club -alue on entistä suurempi ja modernimpi. Niille, jotka haluavat nauttia Yacht Clubin ylellisestä ”laiva laivan sisällä” -konseptista, on valittavana tuttujen hyttiluokkien lisäksi uudenlaisia sviittejä. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi kaksi massiivista Owner Suite -sviittiä, joiden suurilla parvekkeilla on oma poreamme. Uusissa kahden kerroksen Duplex-sviiteissä puolestaan on kaksi omaa parveketta, joista toiselta löytyy myös oma poreamme. Kaikkien Yacht Club -sviittiasiakkaiden palveluksessa on vuorokauden ympäri hovimestari. Yksityinen sviittialue sijaitsee laivan keulassa tarjoten huikeat panoraamamaisemat merelle. Aurinkokansi on levittäytynyt kahdelle eri kannelle. Alemmalla kannella sijaitsevat grilli sekä allasbaari ja ylemmällä kannella yksityinen uima-allas sekä poreamme.

Ruokailu

Yhteensä MSC World Europalla on jopa 13 erilaista ravintolaa. Kuusi ravintoloista on maksullisia erikoisravintoloita, mutta kaikissa muissa ravintoloissa ruokailu sisältyy risteilyn hintaan. Laivan pääravintoloiden Bubblesin, Esagonon/Hexagonin sekä La Foglian menut vaihtelevat päivittäin. Buffetit Il Mercato ja La Brasserie ovat auki lähes koko päivän. Näiden perinteisten buffetravintoloiden lisäksi laivalla nähdään uusi vuorokauden ympäri auki oleva Luna Park Pizza & Burger -ravintola. Pizza & Burger on erityisesti perheille suunnattu buffetravintola, joka tarjoaa amerikkalaistyylisiä pikaruokaherkkuja sekä hauskoja pelejä. Muita laivan uutuuksia ovat erikoisravintolat La Pescaderia sekä Chef’s Garden Kitchen. La Pescaderia on erikoistunut mereneläviin ja välimerellisiin meze-lautasiin. Chef’s Garden Kitchen puolestaan hyödyntää aivan uudella tavalla vesiviljelyä, joka mahdollistaa ainesten kasvattamisen suoraan laivalla. Tämän kaiken lisäksi Yacht Club -sviittialueen asiakkailla on käytössään sekä yksityinen à la carte -ravintola että Yacht Clubin allasalueella sijaitseva rennompi grilliravintola. Myös Aurea-asiakkailla on oma pääravintolansa, Les Dunes.

Viihde ja aktiviteetit

Tällä laivalla tapahtuu lähes vuorokauden ympäri! MSC World Europalla nähdään Luna Park Arenan kolme uutta konserttimaista esitystä, World Theatren viisi kokopitkää teatteriesitystä, Panorama Loungen neljä eriteemaista elämystä sekä erilaisia pop-up esityksiä ympäri laivaa. Luna Parkissa pääsee musiikkiesityksien lisäksi osallistumaan esimerkiksi virtuaalisille tanssitunneille ja kokeilemaan Guinness World Recordsin maailmanennätysten rikkomista. Monipuolisen viihdeohjelman lisäksi laivalla järjestetään paljon muitakin aktiviteetteja rullaluistindiscoista rokkibingoon ja törmäilyautoista holografisen DJ:n vetämiin bileisiin. Laivalla pääsee myös tuttuun tapaan hyppäämään formulakuskin saappaisiin F1-simulaattorissa ja pelaamaan hauskoja arcade-pelejä pelihallissa. Ennen viihde-esityksiä vietetään aikaa jossakin useista laivan baareista. Uusien baarien joukkoon lukeutuu muun muassa Fizz-samppanjabaari, yli 70 erilaista giniä tarjoileva The Gin Project sekä trendikkäitä cocktaileja tarjoileva Elixir Mixology Bar.

Puuhaa lapsille

MSC World Europalla on yksinomaan lapsille omaa tilaa yli 766 m². Tila on jaettu seitsemään eri alueeseen eri ikäryhmien kesken. Lapsille suunnatussa viihdetarjonnassa on hyödynnetty laajalti erilaista teknologiaa. Koko perhe pääsee esimerkiksi osallistumaan uuteen digitaaliseen Beat the Music -musiikkipeliin ja aasialaisista peliohjelmista inspiraatiota saaneeseen 3,2,1 Knock -peliin. Lasten käytössä on 21 uusinta pelikonsolia, seitsemän VR-peliasemaa ja yli 50 erilaista videopeliä. Vastapainoksi laivalla järjestetään Z Active -urheiluohjelmaa, jossa pääsee pelaamaan muun muassa jalkapalloa ja koripalloa sekä testaamaan jopa leijulautoja. Kannella 20 sijaitsevassa Aurora Borealis -vesipuistossa pääsee viilentymään altaissa ja laskemaan hurjia vesiliukumäkiä. Myös vesipuistossa on hyödynnetty VR-teknologiaa.

Urheilu ja hyvinvointi

Laivalla ei tarvitse jättää treenejä väliin, sillä Technogymin laitteilla varustettu kuntosali on kaikkien käytössä. Lisäksi Sportplex-urheilukentällä voi pelata muun muassa koripalloa, tennistä, jalkapalloa ja lentopalloa.

Tutulta Aurea-kylpyläalueelta löydät parturin ja kampaajan, solariumin, kynsiteknikon, useita erilaisia saunoja, lumihuoneen, suolahuoneen, rentoutumisaltaan sekä hoitohuoneita, joihin voit varata erilaisia hierontoja ja kylpylähoitoja. Laivan uusi Zen-allasalue on vain aikuisten käytössä. Toinen uutuus on trooppinen Botanic Garden Pool -sisäuima-allasalue, jonne pääsee polskimaan kehnommallakin säällä.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Tietoa laivasta

 • Rakennusvuosi 2022
 • Kunnostettu
 • Bruttotonnit 205 700 t
 • Pituus 330 m
 • Leveys 40 m
 • Asiakaskannet 15
 • Matkustajia 6 760
 • Henkilökuntaa 1 410
 • Hyttejä 2 625

Kohokohdat

 • World Promenade

  Laivan keskeltä kulkeva World Promenade -kävelykatu on reunustettu useilla kaupoilla, ruokapaikoilla ja baareilla. Kävelykatu aukeaa laivan perää kohti merelle. Kävelykadun keskipiste on Venom Drop @ The Spiral -teräsliukumäki, jota pitkin pääsee laskeutumaan 11 kerrosta alas kävelykadulle.

 • Aurora Borealis -vesipuisto

  Laivan värikäs vesipuisto on sopiva polskimispaikka kaikille lapsille ja lastenmielisille. Lastenaltaan lisäksi vesipuistossa on useita vesiliukumäkiä koko perheelle. Futuristisen lisämausteen vesipuistoon tuo uudenlainen VR-teknologia, joka tekee allasleikeistä entistäkin hauskempaa.

 • Zen-allasalue

  Zen-allasalue on nimensäkin mukaan rauhallisuuden tyyssija. Allasalueelle on pääsy vain yli 18-vuotialla. Suuren laivan vilinästä onkin mukava välillä vetäytyä rauhoittumaan vain aikuisten kesken. Laivan perästä löytyvältä allasalueelta löydät kaksi uima-allasta ja paljon auringonottotilaa.

 • MSC Yacht Club

  Laivan ylimmillä kansilla sijaitseva MSC Yacht Club on kuin pieni luksuslaiva suuren laivan sisällä. Yacht Clubissa sijaitsevat laivan hienoimmat sviitit. Yacht Club on täydellinen valinta, jos haluat risteilyllesi pientä luksusta, mutta silti nauttia kaikista suuren laivan tarjoamista palveluista, aktiviteeteista ja viihteestä.

Palvelut

 • Ravintolat 13
 • Baarit 20
 • Teatteri
 • Yökerho
 • Kasino
 • Kuntokeskus
 • Kylpylä
 • Vesiliukumäki
 • Uima-altaat 7
 • Porealtaat 13
 • Allasalue vain aikuisille
 • Lastenallas
 • Ohjelmaa lapsille
 • Lastenhoitopalvelu
 • WiFi
 • 24 tunnin huonepalvelu
 • Väliovellisia hyttejä
 • Hyttejä liikuntarajoitteisille
 • Yhden hengen hyttejä
 • Sähköjännite 230/110 v

Hytit

Sisähytti

Sisähyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi.

Saatavilla on myös yhden hengen Studio-sisähyttejä (hyttikategoria IS), jotka ovat kooltaan hieman pienempiä. Hyteissä on yksi leveä vuode.

Hytin koko on noin 10–15 m²

Hyttikategoriat: IB, IR1, IR2, IS
Matkustusluokat: Bella, Fantastica

Ulkohytti

Ulkohyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on pyöreä ikkuna merelle.

Saatavilla on myös yhden hengen Studio-ulkohyttejä (hyttikategoria OS), jotka ovat kooltaan hieman pienempiä. Hyteissä on yksi leveä vuode.

Hytin koko on noin 12–20 m²

Hyttikategoriat: OB, ORI, OR2, OS
Matkustusluokat: Bella, Fantastica

Infinite-ulkohytti

Infinite-ulkohyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä lattiasta kattoon ulottuva ikkuna merelle.

Hytin koko on noin 20 m²

Hyttikategoriat: OV2, OV3, VL1, VL2
Matkustusluokat: Fantastica, Aurea

Parvekehytti

Parvekehyteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle tai World Promenade -kävelykadulle. Osassa hyteistä on rajoitettu näkymä.

Hytin koko parvekkeineen on noin 20–27 m²

Hyttikategoriat: BA, BB, BP, BR1, BR2, BR3, BR4, PR1, PR2, PR3, PV
Matkustusluokat: Bella, Fantastica, Aurea

Juniorsviitti

Juniorsviiteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hytin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi ja ilmastointi. Hyteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle.

Hytin koko parvekkeineen on noin 30–34 m²

Hyttikategoriat: SM
Matkustusluokat: Aurea

Aurea-sviitit

Aurea-matkustusluokassa on tarjolla sekä Deluxe-sviittejä että hieman suurempia Premium-sviittejä. Sviittejä on saatavilla sekä merinäköalalla että näkymällä kävelykadulle.

Sviiteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sviiteissä on lisäksi oleskelutila, jossa on kahden nukuttava vuodesohva. Sviitin kylpyhuoneessa on suihku tai amme ja hiustenkuivaaja. Sviitin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, tilava vaatekaappi ja ilmastointi. Sviiteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle tai kävelykadulle.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 27–36 m²

Hyttikategoriat: SRP, SL1, SL2, SLP
Matkustusluokat: Aurea

Esimerkkikuvassa Premium-sviitti.

Grand-sviitti

Grand-sviiteissä on parivuode, jonka saa pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sviiteissä on lisäksi oleskelutila, jossa on kahden nukuttava vuodesohva. Sviitin kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Sviitin varusteluun kuuluu lisäksi interaktiivinen taulut-tv, puhelin, tallelokero, minibaari, tilava vaatekaappi ja ilmastointi. Sviiteissä on kalustettu parveke, josta on näkymä merelle. Osassa sviiteistä on poreamme parvekkeella.

Sviitin koko parvekkeineen on noin 43–81 m²

Hyttikategoriat: SX, SXJ, SXT
Matkustusluokat: Aurea

Yacht Club -sviitit

Laivalla on tarjolla yhteensä kuutta erilaista Yacht Club -sviittiluokkaa aina ikkunattomista sviiteistä valtaviin Owner’s-sviitteihin. Sviittien koot ja sisustus vaihtelevat kategorioittain. Osassa kaksikerroksista Duplex-sviiteistä sekä Royal- ja Owner’s-sviiteissä on oma poreamme parvekkeella.

Ikkunattomat sviitit YIN: noin 15 m²
Deluxe-sviitit YC1: noin 30 m²
Duplex-sviitit YCD & YJD: noin 57–76 m²
Royal-sviitit YC3: noin 93–109 m²
Owner’s-sviitit YC4: noin 143–152 m²

Galleria

Tarjoukset

Ajankohtaista

Laivaluokka

World

World-laivaluokan laivat tuovat merille jotakin aivan uudenlaista verrattuna MSC Cruisesin aiempiin laivaluokkiin. Laivaluokan alukset kulkevat nesteytetyllä maakaasulla ja hyödyntävät muutekin ympäristöystävällistä teknologiaa. Ympäristötietoisuuden takia ei kuitenkaan tarvitse tinkiä laajasta valikoimasta viihdettä ja aktiviteetteja.