28.1.2020

MSC Cruises on tilannut kaksi uutta LNG-laivaa – Varustamon tuleviin laivoihin uuden sukupolven ympäristöteknologiaa

MSC Cruises ja Chantiers de l’Atlantiquen laivatelakka ovat sopineet kahden uuden LNG:llä eli nesteytetyllä maakaasulla toimivan laivan rakennuksesta. Laivat tulevat olemaan MSC:n uuden World-laivaluokan kolmas ja neljäs laiva. Ne toimitetaan varustamolle sopimuksen mukaan vuosina 2025 ja 2027.

Tätä ennen Chantiers de l’Atlantique toimittaa varustamolle kaksi World-laivaluokan ensimmäistä laivaa, joista ensimmäinen, MSC Europa, otetaan käyttöön vuonna 2022. Tämä 205 000 gigatonnin suuruinen laiva tulee olemaan maailman suurin risteilyalus ja ensimmäinen Ranskassa rakennettu LNG-laiva. Nesteytetyn maakaasun rikki- ja pienhiukkaspäästöt ovat 99 prosenttia, typpioksidipäästöt 85 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt 20 prosenttia pienemmät polttoöljyyn verrattuna.

MSC investoi kahteen uusimpaan laivatilaukseensa yli 2 miljardia euroa.

MSC Cruises ja Chantiers de l’Atlantique sopivat myös kahden täysin uuden laivaluokan suunnittelusta ja rakentamisesta. Toinen laivaluokista tulee olemaan LNG-käyttövoimainen, ja laivoissa tullaan käyttämään nousevia ympäristöteknologioita, jotka ovat Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) vuosien 2030 ja 2050 ympäristötavoitteiden mukaisia. Toiseen suunnitelluista laivaluokista tullaan soveltamaan tuulivoiman ja muiden edistyneiden teknologioiden käyttöä.

MSC Cruises on sitoutunut saavuttamaan nollapäästöisen tulevaisuuden investoimalla uusiin energiaratkaisuihin ja ympäristöteknologioihin, joilla se pyrkii vähentämään laivastonsa toiminnasta syntyviä päästöjä ja ympäristörasitetta. Vuoden 2020 alusta varustamo on hyvittänyt toiminnastaan syntyvän hiilijalanjäljen.

Edellinen artikkeli

31.12.2019

Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella

MSC Cruisesin uusimmassa MSC Grandiosa -laivassa on kaksi uutta ympäristöä säästävää teknologista innovaatiota.

Lue lisää : Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella

Seuraava artikkeli

14.4.2020

Väliaikaisia muutoksia asiakaspalvelussa

Risteilykeskus toimii seuraavat viikot minimimiehityksellä, mistä johtuen palvelemme asiakkaitamme vain sähköpostitse ja chatin kautta. Tilanteesta johtuen myös vastausaikamme ovat tällä hetkellä tavallista pidempiä.

Lue lisää : Väliaikaisia muutoksia asiakaspalvelussa