Varaa risteily  

Jokiristeilyt

Jokiristeily on täydellinen tapa tutustua moneen upeaan kohteeseen yhdellä kertaa – hyppäät vain jokilaivan kyytiin ja heittäydyt lomatunnelmaan! Jokiristeilyllä maisemat vaihtuvat päivittäin, ja loma sujuu leppoisissa tunnelmissa. Aika kuluu ihastellessa ohi lipuvien pikkukaupunkien kirkontorneja, vehreitä kukkuloita, keskiaikaisia linnoja ja suurkaupunkien valoja. Ja vaikka jokiristeilyn aikana vieraillaan monessa uudessa kaupungissa ja satamakohteessa, pysyy tukikohta koko matkan ajan samana.

 

Jokiristeilyiltä lähdetään hakemaan ennen kaikkea rentouttavaa ja rauhallista lomailua, johon eivät kuuluu yöhön asti pauhaavat yökerhot tai ravintolat. Jokiristeilyt tunnetaan yhteisöllisestä ja intiimistä tunnelmastaan – ravintoloissa, retkillä ja illanvietossa on helppoa tutustua muihin seurueisiin. Toki risteily on myös täydellinen tapa lähteä nauttimaan omasta ajasta puolison tai ystäväseurueen kesken. Tutustu jokiristeilyihin varausmoottorin tai "Matkaohjelmat"-välilehden kautta!


Klikkaa ja tutustu opastettuihin jokiristeilyihin!


Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

Suojauskoodi

Napoleonin sanoin Euroopan jokien kuningatar Tonava virtaa halki kymmenen maan aina Saksan Schwarzwaldista Romanian Sulinan kautta Mustaanmereen. Jokea reunustavat koskemattomat kansallispuistot, keskiaikaiset linnat, kuuluisat luostarit ja kukoistavat viinitarhat. Matkan varrelle mahtuu niin kuhisevia pääkaupunkeja kuin uneliaita pikkukyliäkin.  


Lue lisää »

Rein on yksi Euroopan pisimmistä joista. Se ulottuu aina Sveitsin Alpeilta Alankomaiden Rotterdamiin saakka, missä se laskee Pohjanmereen. Näe historiaa huokuvat linnat, vehreät viinitarhat ja tarunomaiset keskiaikaiset kylät, jotka värittävät kiehtovan joen törmiä. 


Lue lisää »

Douro, Portugalin kultainen joki, mutkittelee alkulähteiltään Espanjan Soriasta Portugalin halki, ja laskee lopulta Atlantin valtamereen Portossa. Joki virtaa halki koskemattomien paimentolaisseutujen ja ohittaa niin uneliaita pikkukyliä kuin upeita linnojakin. Douron kohokohtiin kuuluu myös portugalilainen ruokakulttuuri, johon kannattaa matkan aikana ehdottomasti tutustua. 


Lue lisää »

Hiljakseen virtaava Seine on Ranskan toiseksi pisin joki, ja yksi maan merkittävimmistä vesiväylistä. Jokiristeily Seinellä tarjoaa elämyksiä joka makuun. Joen rannat huokuvat historiaa, romantiikkaa ja kulinaarisia elämyksiä. Niin Jeanne d’Arc, Rikhard Leijonamieli kuin Claude Monet’kin ovat jättäneet jälkensä jokivarren värikkääseen menneisyyteen.


Lue lisää »

Sveitsin Alppien jäätiköltä saa alkunsa yksi Välimeren alueen merkittävimmistä joista, Rhône. Joen tärkein sivuhaara on Saône, jonka alkulähde sijaitsee Ranskan Vioménilissä. Joen nähtävyyksien joukkoon mahtuu Antiikin Rooman raunioita, gastronomisia elämyksiä ja arvostettuja viinialueita. Rannat ovat täynnä vehreitä viinitarhoja, värikkäitä appelsiinipuita ja huumaavan tuoksuisia laventelipeltoja. Jokivarren kuvankauniit maisemat ovat inspiroineet muun muassa Vincent van Goghin ja Paul Cézannen kaltaisia taiteilijoita.


Lue lisää »

Elbe virtaa Tšekin Krkonoševuorilta Saksan kautta Pohjanmereen Cuxhavenissa. Se on yksi Keski-Euroopan tärkeimmistä joista, ja on 1 165 kilometriä pitkä. Joki luikertelee Böömin ylängöiltä Saksan dramaattisille hiekkakivivuoristoille ja sieltä Saksin viinitarhoille ja Lünbergin nummille. Jokivartta koristavat barokki- ja goottilinnat, keskiaikaiset kaupungit ja koskemattomat luontokohteet.


Lue lisää »Jokilaivoilla on hyvät palvelut

Jokiristeilyllä matkan pääpaino on upeilla kohteilla, kulttuurilla, ruoalla ja maisemilla. Palveluilta laivoilta ei kuitenkaan puutu. Pitkiltä ja kapeilta laivoilta löytyy ainakin yksi ravintola, baari ja oleskelutila, joissa voi ihastella ohilipuvia maisemia. Aurinkokansi on monen matkustajan suosikkipaikka ihastella nähtävyyksiä. Laivoilta saattaa löytyä myös kuntoiluhuone, kirjasto, kylpylä tai kauppoja. 

 

Pääosassa kulttuurikohteet

Jokiristeilyllä pääset tutustumaan uusien alueiden kulttuuriin ja elämään. Jokien varteen aikojen saatossa rakennetut kaupungit ovat olleet tärkeitä kauppapaikkoja jo pitkään. Kaupungeista löytyy niin kulttuuria, nähtävyyksiä kuin historiaakin. Tonavan tunnetuimpia kaupunkeja ovat Itävallan Wien ja Melk, Slovakian Bratislava sekä Unkarin Budapest. Romanttinen Seine on tuttu kaikille Pariisissa vierailleille, mutta joki kiemurtelee myös muiden maailmankuulujen alueiden läpi. Seinen varrella risteillessä kannattaa pysähtyä kilistämään samppanjaa tai maistelemaan Camembert- tai Brie-juustoa. 

 

Alpeilta Pohjanmereen laskevalla Reinillä sen sijaan seilataan Unescon vehreisiin maailmaperintömaisemiin, joita värittävät renessanssiaikaiset linnat ja viinitilat. Saksan ihastuttavat pikkukaupungit ovat monien suosikkeja. Rhonella pääosaa esittää Ranskan keittiön sydämeksi kutsuttu alue, johon kuuluu muun muassa viinitarhoistaan tunnettu Burgundi ja Ranskan kulinaristinen pääkaupunki Lyon.

 

Miksi jokiristeily?

- Ihanat kulttuurikohteet

- Helppo tapa matkustaa

- Joka päivä uutta nähtävää

- Rentouttavaa ajanvietettä

- Mielenkiintoisia retkiä

- Hyvää ruokaa

- Uusia tuttavuuksia

- Intiimi ja rauhallinen tunnelma
VinkitRanskalainen perheyritys CroisiEurope on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi jokiristeilyvarustamoksi. Koe Seine, Douro, Elbe, Rein, Tonava ja Rhône rennosti All Inclusive -risteilyllä, jolloin ruokailut ja juomat aluksella kuuluvat hintaan.


Saksalaisella varustamolla A-ROSA:lla on tällä hetkellä laivastossaan 11 jokilaivaa, joista kuusi on suunnattu kansainvälisille risteilyvieraille. A-ROSA vie sinut seilaamaan kuvankauniisiin maisemiin pitkin Reiniä, Seineä, Rhônea, Douroa ja Tonavaa. 


CroisiEuropen jokiristeilyt

alk. 1675 €
2019: useita lähtöjä huhti-lokakuussa, 9 pv
2020: useita lähtöjä huhti-syyskuussa, 9 pv

Yhdeksän päivän jokiristeily matkaa Alankomaiden Amsterdamista aina Sveitsin Baseliin saakka. Näe historiaa huokuvat linnat, vehreät viinitarhat ja tarunomaiset keskiaikaiset kylät, jotka värittävät kiehtovan Rein-joen törmiä. 

 

AMSTERDAM – EMMERICH-AM-RHEIN – DÜSSELDORF – KÖLN – KOBLENZ – MAINZ – STRASBOURG – BREISACH – BASEL


Lue lisää »
alk. 1195 €
2019: useita lähtöjä kesä-lokakuussa, 8 pv
2020: useita lähtöjä huhti-lokakuussa, 8 pv

Lähde tutustumaan Burgundin ja Camarguen maisemiin kahdeksan päivän jokiristeilylle. Joen nähtävyyksien joukkoon mahtuu Antiikin Rooman raunioita, gastronomisia elämyksiä ja arvostettuja viinialueita. Rannat ovat täynnä vehreitä viinitarhoja, värikkäitä appelsiinipuita ja huumaavan tuoksuisia laventelipeltoja. 

 

LYON – MÂCON – VIENNE – ARLES – AVIGNON – VIVIERS – TOURNON – LYON


Lue lisää »
alk. 1350 €
2019: 4.11. ja 6.11., 8 pv
2020: useita lähtöjä loka-marraskuussa, 8 pv

Douro, Portugalin "kultainen joki", virtaa halki koskemattomien paimentolaisseutujen ja ohittaa niin uneliaita pikkukyliä kuin upeita linnojakin. 8 päivän jokiristeily tutustuttaa sinut jokivarren komeisiin maisemiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Näe Porton historiallinen keskusta, Casa de Mateuksen barokkipalatsi, Salamancan kaksi katedraalia ja goottilainen katedraali Nossa Senhora dos Remedios.

 

PORTO – RÉGUA – PINHÃO – VEGA DE TERRÓN – BARCA D’ALVA – FERRADOSA – PINHÃO – PORTO


Lue lisää »
alk. 2085 €
2019: useita lähtöjä kesä-lokakuussa, 9 pv
2020: useita lähtöjä maalis-lokakuussa, 9 pv

Yhdeksän päivän jokiristeily Berliinistä Prahaan vie pitkin Havelia, Elbeä ja lopulta Vltavaa. Koe Saksan ja Tšekin kohokohdat kätevästi jokilaivan kyydissä. Näe Brandenburgin portti, Millennium puutorni, uskonpuhdistuksen kehto Wittenberg, dramaattiset hiekkakivivuoret ja satumainen Praha. 

 

BERLIINI – MAGDEBURG – WITTENBERG – MEISSEN – DRESDEN – ÚSTÍ – KRALUPY – PRAHA


Lue lisää »
alk. 1345 €
2019: useita lähtöjä kesä-lokakuussa, 8 pv
2020: useita lähtöjä huhti-lokakuussa, 8 pv

Napoleon kutsui Tonavaa Euroopan jokien kuningattareksi. Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä joen parhaat palat tällä 8 päivän jokiristeilyllä. Näe muun muassa Melkin räikeänkeltainen benediktiiniluostari, UNESCO:n maailmanperintökohde Wachaun jokilaakso, Bratislavan neliskulmainen linna ja Budapestin historiallinen Linnavuori.

 

WIEN – MELK – DÜRNSTEIN – BRATISLAVA – KALOCSA – BUDAPEST – ESZTERGOM – WIEN


Lue lisää »
alk. 1115 €
2019: useita lähtöjä heinä-lokakuussa, 7 pv
2020: useita lähtöjä huhti-lokakuussa, 7 pv

Hiljakseen virtaava Seine vie sinut Ranskan Kukkaisrannikolta aina rakkauden kaupunkiin Pariisin. Näe Honfleurin vanha satama, Rouenin Vieux Marché ja Pariisin ikoniset nähtävyydet. 

 

HONFLEUR – DUCLAIR – ROUEN – POISSY – PARIISI


Lue lisää »
alk. 725 €
2019: useita lähtöjä touko-lokakuussa, 5 pv
2020: useita lähtöjä huhti-lokakuussa, 5 pv

Miniristeily Normandian rannikolta romanttiseen Pariisiin vie pitkin uneliaasti soljuvaa Seineä. Vietä viisi unohtumatonta päivää tutkien jokivarren nähtävyyksiä ja pittoreskeja maisemia. Näe Honfleurin vanha satama, Rouenin Vieux Marché ja Versailles’n palatsi.

 

HONFLEUR – ROUEN – POISSY – PARIISI


Lue lisää »
alk. 699 €
2019: useita lähtöjä loka-marraskuussa, 5 pv
2020: useita lähtöjä maalis-huhtikuussa ja lokakuussa, 5 pv

Näe kolme Keski-Euroopan kaunista pääkaupunkia 5 päivän jokiristeilyllä Tonavaa pitkin. Risteily aloitetaan ja päätetään Wieniin. Näe Schönnbrunnin linna Wienissä, Budapestin Linnavuori, Bratislavan neliskulmainen kirkko sekä paljon muita nähtävyyksiä, ja nauti jokivarren kauniista maisemista. 


WIEN – BUDAPEST – BRATISLAVA – WIEN


Lue lisää »
alk. 839 €
2019: useita lähtöjä heinä-lokakuussa, 6 pv
2020: useita lähtöjä touko-lokakuussa, 6 pv

Matkaa jokialuksen kyydissä Strasbourgista Koblenziin ja takaisin kuudessa päivässä. Näe Strasbourgin keskiaikaisen kaupungin värikkäät katot, Rüdesheimin Drosselgasse-ostoskatu ja ”neliökaupunki” Mannheimin.

 

STRASBOURG – RÜDESHEIM – KOBLENZ – MAINZ – MANNHEIM – STRASBOURG 


Lue lisää »
Jokilaivoilla on hyvät palvelut

Jokiristeilyllä matkan pääpaino on upeilla kohteilla, kulttuurilla, ruoalla ja maisemilla. Palveluilta laivoilta ei kuitenkaan puutu. Pitkiltä ja kapeilta laivoilta löytyy ainakin yksi ravintola, baari ja oleskelutila, joissa voi ihastella ohilipuvia maisemia. Aurinkokansi on monen matkustajan suosikkipaikka ihastella nähtävyyksiä. Laivoilta saattaa löytyä myös kuntoiluhuone, kirjasto, kylpylä tai kauppoja. 

 

Pääosassa kulttuurikohteet

Jokiristeilyllä pääset tutustumaan uusien alueiden kulttuuriin ja elämään. Jokien varteen aikojen saatossa rakennetut kaupungit ovat olleet tärkeitä kauppapaikkoja jo pitkään. Kaupungeista löytyy niin kulttuuria, nähtävyyksiä kuin historiaakin. Tonavan tunnetuimpia kaupunkeja ovat Itävallan Wien ja Melk, Slovakian Bratislava sekä Unkarin Budapest. Romanttinen Seine on tuttu kaikille Pariisissa vierailleille, mutta joki kiemurtelee myös muiden maailmankuulujen alueiden läpi. Seinen varrella risteillessä kannattaa pysähtyä kilistämään samppanjaa tai maistelemaan Camembert- tai Brie-juustoa. 

 

Alpeilta Pohjanmereen laskevalla Reinillä sen sijaan seilataan Unescon vehreisiin maailmaperintömaisemiin, joita värittävät renessanssiaikaiset linnat ja viinitilat. Saksan ihastuttavat pikkukaupungit ovat monien suosikkeja. Rhonella pääosaa esittää Ranskan keittiön sydämeksi kutsuttu alue, johon kuuluu muun muassa viinitarhoistaan tunnettu Burgundi ja Ranskan kulinaristinen pääkaupunki Lyon.

 

Miksi jokiristeily?

- Ihanat kulttuurikohteet

- Helppo tapa matkustaa

- Joka päivä uutta nähtävää

- Rentouttavaa ajanvietettä

- Mielenkiintoisia retkiä

- Hyvää ruokaa

- Uusia tuttavuuksia

- Intiimi ja rauhallinen tunnelma

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!